Uw familiestamboom

Uw voorouders opzoeken         Vertaling vanuit Latijn & oud schrift
ENGLISH


Franšais
 
Home
Wettelijke erfgenamen
Wie zijn wij-
referenties
Contact
 De gegevens van de recentste honderd jaar zijn afgeschermd door de privacywet. U kan deze info dus enkel verzamelen door persoonlijke bevraging van Uw familieleden en/of opzoeking in familiedocumenten, overlijdensberichten enz.

Voor opzoeken van de oudere takken van uw genealogie kunnen wij U helpen.

Wij gaan opzoeken in de diverse archieven. Er zijn veel bronnen mogelijk: niet alleen aktes van geboorte, overlijden en huwelijk maar ook schepenbanken, emmigratiegegevens, kadaster, erfenisakten enz...

Soms vindt men op die manier nog zeer interessante persoonlijke info over de voorouders. Hun beroep, beschrijving van hun inboedel, discussie over een erfenis, pachtaktes, huurovereenkomsten, juridische stukken en soms zelfs een handtekening. Dat zijn details die uw genealogie een stuk levendiger, persoonlijker kunnen maken.

Hoever er in uw familiestamboom kan teruggaan in het verleden, dat is nooit te voorspellen. In sommige families kunnen we terug tot de veertiende eeuw, maar dat zijn eerder uitzonderingen. Dikwijls zijn er simpelweg geen documenten, zijn ze verdwenen of vernietigd door brand, oorlog of slechte bewaring. En soms werden ze bewust vernietigd (bijvoorbeeld in de Boerenkrijg) enz..

Indien U ons een opdracht geeft houdt er dan rekening mee dat in genealogie resultaten nooit kunnen gegarandeerd. Stuur ons een overzichtje van uw genealogie zoals ze nu gekend is of toch minstens de oudste, bewezen generatie.

Op basis daarvan kunnen we samen de haalbaarheid inschatten. We werken op uurtarief of voor een vastgelegd budget, volgens Uw voorkeur.