Wie zijn wij ?
ENGLISH


Franšais
 
Home
Wettelijke erfgenamen
Wie zijn wij-
referenties
Contact
 


Wij werken al ruim 20 jaar als genealoog en sinds 2004 via onze eigen firma.
We kennen het locale systeem door en door, zijn lid van alle relevante organisaties en werken met gespecialiseerde software.

In de loop der jaren hebben we alle soorten dossiers gehad, grote en kleine, doorsnee zaken en speciale. Maar tot nu toe hebben we al altijd onze taak tot een goed einde gebracht en de mensen gevonden die we zochten.

Iedere familie is verschillend, iedere opzoeking is anders maar toch zouden we enkele dossiers willen aanhalen, als voorbeeld:

* De grootste nalatenschap in de recente Belgische geschiedenis
Op 7 october 2007 stierf Marie-Antoinette Carlier, laatste dochter van Hector Carlier, de stichter van petrochemisch concern Total-Petrofina. Haar nalatenschap bedroeg ruim 200 miljoen euro en was grotendeels bestemd voor liefdadigheid (De koning Boudewijn stichting). De nalatenschap en haar omvang waren toen een belangrijk nieuwsitem en werden uitgebreid behandeld in de media.

Aan ons werd de opdracht toevertrouwd om de stamboom op te maken en ons werk diende als bewijsmateriaal in de discussies rond deze immense erfenis.
Lees artikel in "De Standaard"

* In Canada zonder adres en zonder identiteitspapieren
De erfenis van een oude dame, waaronder een huis in Antwerpen, was in hoofdzaak bestemd voor haar zoon. Die was echter 30 jaar eerder geemigreerd naar Canada en had sindsdien geen contact meer met de familie. Zijn adres stond in geen enkel officieel bestand vermeld, hier noch in Canada.

Uiteindelijk vonden we hem in Canada, in een caravan op het veld. Toen we hem via zijn gsm contacteerden vertelde hij dat al zijn officiele documenten, inclusief paspoort, vernietigd waren door vocht. Hij had geen officieel adres en ook geen geld om er een te huren. Gelukkig is het uiteindelijk in orde gekomen.

* Voor de Engelse zender ITV
In het kader van een genealogisch programma werden enkele merkwaardige familiestambomen onderzocht.
In de familie van tv presentatrice Helen Fospero ging het gerucht dat ze verwant waren aan de oude Franse koninklijke familie "de Bourbon et d'Orleans".
Er waren ook documenten voorhanden die de claim leken te staven.
Aan ons werd gevraagd om dit te onderzoeken. Lees meer

* Voor het Amerikaanse leger
Voor de dienst repatrieering uit Fort Knox Kentucky
"Casualty Office, Past conflict repatriation Branch"
helpen wij met de identificatie van stoffelijke overschotten door opzoeking van de vrouwelijke familielijn van gesneuvelde soldaten.
Die dan via mtDNA worden geidentificeerd.